Ta kontroll

31.05.2016 13:27

Vi människor kan spendera en livstid i sökandet att finna vem vi är. Vår ungdom präglas av denna kamp. Kampen att bli den person vi har som vårt idealsjälv. Men ofta, för ofta, så försvinner ambitionen för självförbättring och strävan att bli ens bästa version, och skylls bort i meningar så som ”jag är inte redo för förändring”. Detta, dels för att stegen till förändring är för stora eller orealistiska och dels för att vi inte vet hur vi ska gå tillväga. Därmed skapar vi en trygghetskänsla i att säga ”en dag ska jag göra det” och ”jag vet att jag kan men jag måste bara bestämma mig”.

För att skapa och upehålla förändring är det viktigaste förståelse för VAD som skall förändras och HUR vi ska uppnå förändring. Det första kräver självinsikt och introspektion, den andra kräver kunskap och förståelse. Dessa känns nog självklara men vägen till dem är inte lika tydliga. Ofta sägs det att ”man ska bara göra det”, vilket är en god strategi om målet är att skapa förändring kortsiktigt men resultatet blir då ofta att man går tillbaka till våra gamla vanor igen. Problemet med denna strategi är att den förlitar sig nästan helt på viljans styrka. Viljan är begränsad, speciellt när det kommer till långvarig förändring.

Vi vill ofta göra grandiosa och storslagna förändringar. Morgondagen skall börjas kl. 06.00 för att sedan – träna, studera, jobba, städa hemmet, hinna umgås med ens partner eller vänner, träna igen, läsa en fjärdedel i en bok man haft liggande i 2 månader på sidan 25 och slutligen sova vid en bra tid för en god nattsömn för att sedan gå upp för att göra om allt igen.

Att skapa förståelse för varför vi gör som vi gör, medvetenhet gällande barriärerna som finns inför oss och hur vi kommer förbi dem är centrala för att skapa optimala förutsättningar för att lyckas. Oavsett om målet ligger i det privata eller professionella livet. Med rätt verktyg kan vi göra allt.

Förstå varför du agerar som du gör och hur du kan skapa förändring. För att förstå andra måste du först förstå dig själv.

Bli den starkaste versionen av dig själv så att du kan leda andra att bli det.

av Ali Zamini

Kognitiv Kontroll del 1, 4 juni i Malmö

“One can have no greater mastery than mastery of oneself.” 
― Leonardo da Vinci

 

Tillbaka

Kontakt

Lost To Health

Lost To Health Handelsbolag© 2016 All rights reserved. Innehar f-skatt.

Skapa en hemsida gratisWebnode